Повече от 20 000 демонстранти изпълниха днес улиците на йеменската столица Сана, за да настояват за смяна на управляващите и да осъдят политиката на правителството.     

Антиправителствени протести се очакват  и в други градове на  Йемен. Според протестиращите предложението на президента Али  Салех, който управлява от 1978 година, да се оттегли от  властта през 2013 г., не е достатъчно.    

"Народът иска смяна на режима!", "Не на корупцията!", "Не на диктатурата!" са част от лозунгите, издигнати от протестиращите.     

Президентът Салех, наблюдавайки бунтовете в целия арабски  свят, се опита вчера да се презастрахова и увери народа, че  когато през 2013 г. му изтече мандатът, ще напусне президентския  пост. Той обеща също, че няма да предаде властта на своя син.     

Рисковете за Йемен от бунтове като в Тунис и Египет са големи, тъй като страната се опитва да се бори срещу влиянието на Ал Каида, сепаратизма на юг и да заздрави мира с шиитските бунтовници на север и то в условия на отчайваща мизерия.      

Президентът на САЩ Барак Обама телефонирал на йеменския президент да изрази подкрепа за обявените от него предложения към опозицията и за доброто двустранно партньорство, съобщи държавната йеменска информационна агенция.