Мъж на 88 години е убит жестоко в дома си в Карнобат тази нощ, съобщиха от полицията. Оттам добавиха, че вероятният извършител е внукът му - 28-годишният Христо Тунев от София. Тялото на убития е било с множество порезни и прободни рани, а от лявата страна на ухото е била забита дръжка от чук. При огледа са открити двата ножа и металната част от чука, с които е извършено престъплението.

Тунев почивал в Приморско със семейството си, но решил да посети дядо си. На съседите в Карнобат им направило впечатление, че се държи неадекватно и повикали майка му от Приморско. При пристигането тя открила трупа на възрастния мъж.

Междувременно 28-годишният мъж е заредил с бензин лек автомобил и се отправил към изхода на Карнобат. За това са съобщили от персонала на бензиностанцията, тъй като мъжът се държал неадекватно и бил окървавен.

Тунев се е блъснал челно при навлизане в насрещното платно в друга кола. Водачът и съпругата му са настанени в болницата. Внукът е задържан непосредствено след катастрофата за 72 часа. Предстои да се извърши психиатрична експертиза относно вменяемостта му. Работата по изясняване на причините за убийството продължава.