Ивайло Минов и Мартин Мартинов, за които Волен Сидеров твърди, че са виновни за напрежението пред софийската джамия през май тази година, разказаха своята гледна точка пред камерата на bTV. Те са членове на "Атака" от 2005 година и са били основни агитатори за софийска област. Организирали са митингите и протестите на партията. Ивайло Минов е бил и личен шофьор в семейството на Волен Сидеров.

"Волен Сидеров се промени, той вече не е този човек, на когото вярвахме", казва Минов. Той смята, че Сидеров ще се опита "да си измие ръцете" с него заради боя пред джамията.   

Според Ивайло Минов и Мартин Мартинов молитвените килимчета пред джамията са били запалени от непълнолетни привърженици на "Атака" от Габрово. И двамата са категорични, че нямат вина за техните действия и не могат да отговарят за тях. Според Мартинов депутатът Деница Гаджева е настоявала хората от габровската група, които са по-крайно настроени, да бъдат поканени на мероприятието.

На въпрос дали Капка Георгиева подкрепя двамата бивши атакисти, обвинени от Сидеров, Ивайло Минов отговори, че не се е срещал с нея, но каквото и да стане, той винаги би подкрепил нея и Димитър Стоянов. "Те създадоха партията и научиха Волен Сидеров как да се държи и какво да говори. В момента паритя "Атака" по мое мнение вече се е превърнала в една търговия. Не може народен човек да пуши пури за по 120 лева и да пие уиски за хиляди левове", каза още Минов.

Мартин Мартинов разказва, че непосредствено след инцидента пред джамията Сидеров ги е успокоил, че всичко е наред и няма за какво да се притесняват, но три месеца по-късно се обърнал срещу тях. "Отказа да се среща с нас, подиграваше ни се", казва бишвият член на "Атака".

Минов и Мартинов смятат, че има хора, които все още вярват на Сидеров, но те стават все по-малко. По думите ум много от симпатизантите на "Атака" не са съгласни с подкрепата, която Сидеров оказва на ГЕРБ. "Проблемът е, че ние наистина вярвахме с него. Не сме спали с месеци около изборите, аз почти нямах личен живот. Разделих се с приятелката си заради това", спомня си Мартинов.