Както очаквахме, горещата вълна дойде и в България. В повечето места от страната в ранния следобед температурите надхвърляха 35 градуса.

Най-горещо беше в Русе, където температурата достигна 37 градуса, в Сандански -36 градуса.

Очакванията са утре да бъде още по-горещо. Ще има и райони с температури над 38 градуса, с най-голяма вероятност в областите Видин и Благоевград, където е обявен и код "Оранжево".

Как се справиха с жегата в някои градове

ПЛОВДИВ

Лекарите от Пловдив са свестявали припаднали  възрастни хора в местна бръснарница, на гробищата и на пазара. Заради жегите улиците в града опустяха.

Тези, които останаха в града, потърсиха спасение под дебелите сенки в парковете.
Най-голям кошмар в горещините се оказа пътуването с градския транспорт. Ето защо автобусите бяха полупразни .

РУСЕ

За да избягат от жегите, хората в Русе потърсиха прохлада край басейните и край реката. Макар къпането в Дунава да е забранено, край брега си остава предпочитаното място за спасение от горещините особено от по-възрастните.

БЛАГОЕВГРАД

Благоевград остана пуст в съботния следобед.  Единици бяха тези, които се престрашиха да прекарат деня на открито. С подходящо облекло и въоръжени с шапки и чадъри, най-смелите останаха навън в пиковите часове, като правеха опити да търсят дебела сянка.

ВАРНА

Край морския бряг жегите са по-поносими. Времето даже зарадва туристите.

"Скачаме във водата и става по-хладно. Ние сме от Холандия. Там вали, 20 градуса е, няма такова слънце. Затова сме тук", заявиха туристи.