Според Корая това решение ще взриви не само палестинските територии, но и целия Близък изток.

Палестинският лидер Ясер Арафат заяви тази нощ пред хиляди свои поддръжници, че няма намерение да напуска своята централа в Рамала на Западния бряг. Движението "Фатах" призова палестинците да стоят денонощно около централата на палестинския лидер, за да попречат на евентуален опит на израелските власти да го експулсират.

Неколкостотин хиляди жители на Палестинската автономия излязоха по улиците на градовете в Газа и на Западния бряг в подкрепа на своя лидер. Хиляди се струпаха в щаб-квартирата на Арафат в Рамала. Наблюдатели отбелязват, че това са най-масовите протести за последните няколко месеца.

Междувременно САЩ потвърдиха възраженията си срещу евентуалното експулсиране на Арафат. Говорителят на Държавния департамент Ричард Баучър каза, че изгонването на Арафат ще бъде безполезно, защото той ще може да действа на международната сцена. Европейският съюз изрази безпокойство от решението на Израел.

Осем цивилни палестинци бяха ранени вчера към полунощ от граната, която се взриви по време на внушителна демонстрация в подкрепа на палестинския лидер Ясер Арафат в бежански лагер в Южен Ливан. Повече от 30 000 души излязоха по улиците на най-големия палестински бежански лагер в Ливан, за да изразят подкрепата си за Арафат, заплашен от експулсиране от Израел. На юг, в град Тир, над 40 000 палестинци от три бежански лагера скандираха по улиците в подкрепа на лидера си.