Новият стандарт за хляба няма да бъде задължителен за производителите. На българския пазар вече ще има три вида стандарт за хляба –„Бял”, „Типов” и „Добруджа”. С въвеждането на Български държавен стандарт властите се надяват да се подобри вкусът и качеството на хляба, а потребителят - да купува хляба от едно време. От утре към Министерството на земеделието заработва и експертен съвет към Агенцията по безопасност на храните.

„Когато искаме стандарт на крайния продукт, трябва да има стандарт на суровините и започваме от стандарта и на пшеницата и на брашното, и вече към стандарта на хляба. Имаме огромно разнообразие на хляба, но нямаме истинския хляб. Ако създаваме тези стандарти нека да влизат при децата ни в детските градини, за нашите деца да ги направим задължителни, защото поколението , което расте не яде най-доброто”, коментира земеделският министър Мирослав Найденов.




Новият стандарт за хляба няма да бъде задължителен за производителите. На българския пазар вече ще има три вида стандарт за хляба – „Бял”, „Типов” и „Добруджа”. С въвеждането на Български държавен стандарт властите се надяват да се подобри вкусът и качеството на хляба, а потребителят - да купува хляба от едно време. От утре към Министерството на земеделието заработва и експертен съвет към Агенцията по безопасност на храните.

„Когато искаме стандарт на крайния продукт, трябва да има стандарт на суровините и започваме от стандарта и на пшеницата и на брашното, и вече към стандарта на хляба. Имаме огромно разнообразие на хляба, но нямаме истинския хляб. Ако създаваме тези стандарти нека да влизат при децата ни в детските градини, за нашите деца да ги направим задължителни, защото поколението , което расте не яде най-доброто”, коментира земеделският министър Мирослав Найденов.