Заедно със семейство Данаилови те посетиха кварталния месарски магазин. Там предлагат агнешкото на цена от 12 лева и 90 стотинки за килограм с гаранцията, че е прясно и българско.
"Скъпо е, но нямаме възможност да гледаме, затова ще си позволим да си купим”, признава г-жа Данаилова.
За град, който е на опашката по доходи, не само у нас, но и в целия Европейски съюз, Данаилови са заделили солидната сума от 200 лева за покупки. Признават, че това е ден, който трябва да се отпразнува подобаващо. Не всички обаче могат да си позволят такъв лукс.
"Масово клиентите питат за по килограм. Взимат максимум до два и много рядко се купува цяло. Ние предлагаме агнета от десет дни, но сме продали пет цели”, обяснява продавачката Иванка Димитрова.
За разлика от агнешкото, козунакът във Враца се харчи мигновено. В една от местните фурни продават по около триста сладки хляба на ден. За лев и петдесет бройката.
Иначе и във Враца цените на много от стоките варират предпразнично. Например краставиците започват от лев и деветдесет и стигат три лева за килограм. Все пак има и бонуси - срещу пет лева клиентът получава цяла кора яйца, заедно с боята.
Двеста лева за отбелязването на Великден във Враца. Колко ще излезе сметката в София? Наш екип обикаля пазарите, а резултатът от тяхното пазаруване, очаквайте в централната емисия на bTV Новините.