За да има промяна във вътрешната политика, трябва да бъде сменено цялото правителство. Това заяви в ефира на предаването „Тази сутрин” депутатът от БСП Ангел Найденов в коментар на мотивите за третия вот на недоверие, който опозицията ще внесе в парламента в петък. Те гласят, че кабинетът „Борисов” и в частност министър Цветан Цветанов са се провалили в ръководенето на вътрешните работи.

„Смяната на физиономии не води до нищо добро”, категоричен бе Найденов.

Той заяви, че един от основните проблеми на МВР е липсата на реформи. Те били спрени и в сектор „Сигурност”.

За скандалите в същата сфера, възникнали по време на управлението на Тройната коалиция, Найденов каза, че всички, които са направили гафове, са си подали оставките.

„Нарушават се правата и свободите на гражданите, насажда се страх, че всеки може да бъде третиран като потенциален престъпник”, това се основните доводи, с които ДПС ще подкрепи вота на недоверие,  изразени от депутата Янко Янков.

Той изрази увереност, че в опозицията има „достатъчно опитни политици, които ще опитат с добри аргументи да убедят колегите си да гласуват „за” вота”.

„За нас е ясно, че вотът няма да мине”, категорично заяви д-р Ваньо Шарков от Синята коалиция. Като аргументи за това свое твърдение той изтъкна, че вероятно поне половината от независимите депутати ще застанат зад правителството.

Очаква се в четвъртък да бъдат събрани необходимите подписи на народни представители за внасянето на вота на недоверие.