Грипната ваканция във Варна и областта е удължена до края на седмицата заради нарастващия брой заболелите от остри респираторни заболявания.

Десислава има две деца в първи и пети клас. Заради грипната ваканция й се налага да ползва част от годишния си отпуск, за да се грижи за тях. Казва, че е късметлийка, защото има разбрани работодатели.

“Много е трудно, понеже не всеки родител може да излезе от работа след като работодателят не го пусне.Това е адски трудно за един родител. Няма нито баба, нито дядо, всеки е зает и няма на кого да се оставят малките деца, които не са на училище”, каза Десислава Цонева.

Миналата седмица бащата също ползвал отпуска, за да гледа децата и тогава подготвили домашното на Георги по история - макет на възрожденски мост. Грипната ваканция обаче е време не само за игра и забавления.

"Най-често играя на компютъра, излизам навън и си наваксвам материала, който трябва да учим през това време, което сме във ваканция", каза Георги Цонев.

Грипната ваканция на децата във Варна продължава до четвърти февруари, а от Министерството на образованието успокояват, че това време няма да се отучва.