Бедстващите българи, които прекараха 24 часа на бензиностанция в Италия, се прибраха у нас. Сънародниците ни започнаха дългия път до родината от Мадрид, но автобусът, с който пътували, се повредил в Италия. Така следващите 24 часа те изкарали на паркинга на бензиностанция. Екип на bTV посрещна хората след дългото им пътуване.

"Когато видях автобуса си казах той няма да ни закара", признава Йордан Горанов. Когато пътуването започне така, обикновено следващите часове не вещаят нищо добро. Йордан е един от пътниците на злополучния автобус, който на 2 август аварира на бензиностанция в Италия и оставя за денонощие пътниците си на поляна. Пътуването на 50-те българи започва от Мадрид, за да бъде преустановено в Италия за повече от 24 часа. Ден по-късно българите пристигнаха у нас. Уморени, изнервени, но и щастливи, че злощастното пътуване най-после е приключило. Пътниците споделят, че пътуването е било ужасно. Един от тях разказва, че цял ден е изкарал само на една пица.  

"Лежим, въргаляме се по тревата. Свършихме провизиите за храна. Свършихме всичко. Те бяха длъжни хотел да осигурят на хората. Накрая ни набутаха като животни в тоя автобус. Само взеха парите на хората", смята Йордан Горанов.   

Други от пътуващите обаче успяха да намерят и нещо добро в аварията. От фирмата превозвач "Юбим" ЕООД уточниха преди ден, че са получили сигнала за бедстващите българи на 2 август през нощта. Отначало собствениците помислили, че повредата на автобуса може да бъде отстранена за няколко часа, по-късно се оказало, че частта, необходима за ремонта, не може да бъде намерена.

"Това е причината хората да не са настанени в хотел. Иначе винаги така реагираме", обясни собственикът на автобусната компания Бисер Димитров.  

От фирмата обещаха, че ще компенсират хората за причиненото неудобство, пътниците обаче настояват за проверка на превозвача.

"Тази фирма трябва много внимателно да се разследва. Носят отговорност - толкова народ возят, с един автобус, който се разкапа. Това са толкова дни! Този автобус има 3,5 млн. км. - вие си направете сметката", коментира Йордан Горанов.