Пентагонът стои зад фалшивите обвинения в изнасилване срещу създателя на сайта "Уикилийкс". Това заяви самият хакер Джулиан Асандж, който стана известен с публикуването на хиляди секретни документи за войната в Афганистан. Приятел и колега на Джулиън също нарече обвиненията безпочвени и допълни, че Пентагонът е способен на всичко, за да унищожи скандалния сайт.

Пред шведско електронно издание, 39-годишният Джулиън Асандж потвърди, че няма никаква представа кои са двете жени, които го обвиняват в изнасилване и че винаги прави секс по взаимно съгласие. Кристин Храфнсън работи за сайта „Уикилийкс” и познава добре Джулиън. И според него това са изфабрикувани обвинения, целящи да сринат сайта.

„Това само може да е манипулация. Бяхме предупредени от началото на проекта „Уикилийкс”, че Пентагонът е способен и ще направи всичко, за да ни дискредитира и съсипе. Още от тогава очаквахме подобен клеветнически удар”, заяви тя.

Вчера шведската прокуратура издаде заповед за арест на Асандж. Две шведки обвиниха хакера в изнасилване, но прокуратурата прецени, че тези твърдения са неоснователни и мярката беше отменена само няколко часа по-късно.