В Русия днес е ден на траур в памет на жертвите на кораба "Булгария". Повече от 100 души загинаха при потъването на плавателния съд.

Знамената на правителствените сгради в цяла Русия са свалени наполовина. Отменени са публичните увеселителни прояви, а телевизиите спряха забавните и комедийни предавания.

Стотици жители на автономната република Татарстан, където стана инцидентът, се стекоха на пристанището, за да поднесат цветя в памет на загиналите.

Повече от 40 деца са се намирали в зала за забавления на борда на 56-годишната "Булгария". Корабът потънал за броени минути. Децата останали в капан, от който не успели да се измъкнат.

Операцията по изваждането на телата продължи и днес. Водолазите достигнаха въпросната зала, но все още не е ясно колко точно деца има вътре. Смята се, че на фаталното пътуване, на кораба е имало 208 души. Спасените са 79.

В медиите се появиха информации, че според нормите за безопасност допустимият брой пътници за този кораб е бил не повече от 120.

Презиндентър Дмитрий Медведев заяви, че в Русия е необходимо да се направи обстойна проверка на транспортните средства, извършващи превоз на пътници. По думите му, потъналият кораб е бил в лошо състояние.