Огнена драма в Костинброд. Семейна къща избухна след изтичане на газ. В пламъците загина една жена, а още двама бяха тежко ранени. По чудо трите деца на семейството са невредими. Според очевидци, заради забавяне на пожарната и липсата на вода, къщата е изгоряла до основи. На костинбродската улица „Люляк” човек трудно може да си представи, че тези останки са били домът на семейство Игнатови. Адът започва снощи. (Още видео от мястото на инцидента - вижте тук)

„Чу се силен гръм и като излязохме видяхме комшията да гори. Опитваше се да свали дрехите. През това време сложихме стълба децата пищяха. И той само промълви жената е долу”, разказа Цветозар Тодоров, съсед.

Игнат Игнатов е приет в „Пирогов” с тежки изгаряния. Майка му Каменка също. Загиналата жена - Камелия Стоянова, живее на семейни начела с Игнат. Трите им деца са спасени от горящата къща от съседи.

Според първоначалната информация децата са цепили дърва пред къщата и по невнимание са отсекли тръба подобна на тази. По нея тече газта и да се стигне до взрив е било въпрос на секунди. Съседи обаче обвиняват пожарникарите, че са се забавили и че водата им е свършила.

От пожарната в Костинброд казаха, че имат само една дежурна кола с трима огнеборци. По тревога са вдигнати всички служители и още две пожарни.

„Около 15-20 минути, докато се подготвят автомобилите да тръгнат. Единият автомобил стои от вън и е без вода. Затова се зарежда. Другия от топлото идва веднага”, твърди главен инспектор Васил Вавов от пожарната. Разследващите разполагат и с видеозапис, на който е заснета цялата трагедия.

Пострадалите са настанени в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Мъжът, който е с 60 процента изгаряния, вече е опериран.