Мигел Варони изпълнява ролята на омразния Мартин Асеро - Железния в "Дявол с ангелско сърце". Ето какво мисли актьорът за своя герой.

"Мартин е човек с късмет, но се е насочил в грешната посока. Имал е всички възможности да бъде прекрасен мъж. Но заради амбицията си и болните си желания да има повече, е оставил почва за лошо семе. Мисля, че във всеки от нас има зрънце лошотия. Но доброто надделява", категоричен е той.

Актьорът допълва още, че цел за Мартин са парите. "Той следва максимата целта оправдава средствата. И за да направи много пари, се занимава с мръсен бизнес. Но това му харесва. Харесва му да рискува. Той нито се чувства зле, нито се мисли за лош. Неговата цел е да властва, независимо какво трябва да направи."

Мигел се възхищава от умението на героя си да въздейства на хората. "Двойствените черти на Мартин се проявяват както в емоционалното му състояние, така и в отношението му към хората. Той се е научил да общува по различен начин с всеки. Има подход, знае как да се държи с различните хора, за да ги очарова. Той е опасен бизнесмен, който знае накъде е тръгнал. Очарователен е за жените, те си умират за него, защото ги поздравява с нежност. Интелигентен е. Казва на хората това, което те искат да чуят. Не показва чувствата си. Използва точните думи в точния момент. Но винаги има скрит коз, с който може да те нарани. Човек не знае какво да очаква от него."

Накрая Мигел Варони описва себе си като работохолик, който не умее да почива. Но е благодарен за това, че се занимава с професията, която обича. "Благодарен съм на Бога, защото имам възможност да правя това, което ми харесва и да ми плащат. За мен актьорството е моят живот. Не бих могъл да правя друго нещо."

Варони определя теленовелата "Дявол с ангелско сърце" като страхотна и различна. "Зрителите не знаят какво ще се случи, не могат да предвидят всичко", категоричен е актьорът.