Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщават от СБА, позовавайки се на направление "Пътна полиция".

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, но на места има мокри от снеговалеж. По високите места пътищата са заледени, почистени и обработени.

Пътната настилка на АМ "Тракия" е суха. АМ "Хемус" е мокра в участъка на област София. АМ "Марица" е суха. Опасност от заледявания има на мостовете и виадуктите на магистралите, където от СБА съветва да бъдете особено внимателни и намалите
скоростта.

Поради мъгла е намалена видимостта до 20 метра в района на тунел "Ечемишка", до 50 метра в района на Разград и Лозница, до 100 метра в област Видин, Велико Търново и района на Камен.

Затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена и Върбишки проход. Дюлински и Троян - Кърнаре са затворени за товарни автомобили.

Всички МПС трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета
през прохода Вратник и по пътя Батак-Доспат и Велинград -Сърница. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя  Смоличано - Пелатиково.