Местната полиция смята, че извършителят е един. Почеркът на престъпника поразително напомня за извършените миналата есен убийства. Тогава два съседни щата около столицата Вашингтон живяха в ужас в пордължение на три седмици, докато бъдат заловени двамата снайперисти, убили общо 10 души.

В новата серия инциденти по жертвите е стреляно винаги след падането на нощта. Двама са убити на бензиностанция, третият - на гарата. И в трите случая попадението е в главата. Калибърът на трите куршума е един и същ, марката на оръжието - също. Стрелецът и трите пъти се е намирал на около 30 метра от целта си. Предположението е, че става дума за снайперист. Общинските власти препоръчаха на съгражданите си да не зареждат колите си, след като се стъмни, или поне да не го правят сами.

След като свидетели дадоха описание на вероятното превозно средство на убиеца - лекотоварен автомобил, органите на реда предприеха щателна проверка на колите в областта. Заради приликата с убийствата от миналата есен, сега към местната и щатската полиция да се присъединят и агенти на Федералното бюро за разследване.