Провеждането на няколко различни мероприятия днес ще наложи временна организация на движението в различни части на столицата, съобщават от Центъра за градска мобилност.

Поради строителството на довеждащия колектор "Банкя-Какач" от 8.00 до 00.00 часа на 22 октомври се забранява влизането на превозни средства по ул. "Ст. Стамоболов" в двете посоки между улиците "Варна" и "Балчик" в Банкя. По време на забраната временно се променя и маршрутът на автобусите по линия номер 42А.

Заради 60-тата международна колоездачна обиколка в часовия пояс между 7.00 и 13.00 часа се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на площад "Народно събрание".

От 11.00 до 12.30 часа пък коли няма да могат да се движат, нито да спират на бул. "Цар Освободител" - между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "Цар Иван Шишман" - между ул. "Аксаков" и пл. "Народно събрание", ул. "15-ти ноември" - между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски", както и по ул. "6-ти септември” -  между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител".

Колоездачната обиколка ще се състои от 12.15 часа по маршрут пл. "Народно събрание", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе", бул. "Г. М. Димитров", бул. "Св. Климент Охридски" и по "Бистришко шосе" - изход от София. Движението на превозните средства ще бъде спирано и възстановявано поетапно.

От 18.00 до 21.00 часа ще се състои протестно шествие в памет на жертвите на комунизма. Участниците в него ще се движат по маршрут от пл. "Св. Неделя", бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Фр. Нансен" до параклиса в памет на жертвите на комунизма пред НДК, като движението на превозни средства по време на шествието ще се спира и възстановява поетапно.

Поради футболната среща между отборите на ЦСКА и Литекс на Националния стадион от 21.00 часа, от 8.00 часа до приключването на мача се забраняват престоят и паркирането на превозни средства на моста пред стадиона, алеите около него, както и по ул. "Гурко", между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски". По преценка на "Пътна полиция" от 17.00 часа до приключването на двубоя може да се въведе забрана за влизането на превозни средства в двете посоки, с изключение на градския транспорт, по ул. "Гурко" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - между "Черни връх" и "Мадрид", както и по бул. "Др. Цанков" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П. К. Яворов".