Служител на МВР се опитал да се саморазправи с един от охранителите на паркинга пред Министерството на транспорта. Инцидентът е станал около 16 часа. Според очевидци намесата на министъра на транспорта Пламен Петров предотвратила разрастването на конфликта.

В късния следобед полицаят, който по наша информация е служител на Специализирания отдел за борба с тероризма, поискал да остави личната си кола на паркинга на министерството. Охранителят, младши сержант Цветомир Цветков, отказал да го допусне вътре, защото паркингът е само за коли на транспортното ведомство. Спорът между двамата униформени се изострил и баретата се опитала да прегази войника с колата си.

"Той ме удари отпред с бронята по колената. Аз се свих", каза сержант Цветомир Цветков. 

Накрая баретата се легитимирала и предложила на охранителя пари, за да забравят случая.

Малко по-късно на мястото на инцидента дошли и двама от неговите колеги, за да сплашат войника.

Министърът на транспорта видял случката от кабинета си и се обадил в първо РПУ. След това той слязал долу, за да предотврати разрастването на конфликта.

"Като министър аз считам, че не може да не си защитя персонала и на който и да се случи,  стоя зад хората си. Има си ред все пак не сме слезли от дърветата", казва  министър Пламен Петров. 

След разпит и баретата и войникът са освободени. Очаква се със случая да се заеме военната прокуратура.