Кучето, нахапало 10-месечно бебе, е известно в столичния квартал Толстой като агресивно и неведнъж е нападало хора и други кучета. Мария Савкова продължава историята - днес тя успя да се срещне със собствениците на ротвайлера.

Преди два дни кучето захапва главата на 10-месечната Мина в ръцете на майка му. Единственото, което спасява Мина, е чудо. Собственикът дори не се обръща, нито предлага на майката и окървавеното бебе да ги закара в Бърза помощ.

Деница е собственик на магазина за домашни животни в квартала. Никога не е виждала собствениците да водят ротвайлера с повод и намордник, когато са си купували храна от нея.

Бащата на Явор Георгиев е разхождал ротвайлера, когато е станал инцидента. Според него кучето не е агресивно. Почти винаги е вързано и твърденията, че е и преди е нападало хора и други кучета, не отговарят на истината.

„Това са си техни измислици и аз не искам да взимам страна. Тази жена лъже. Това, което се е случило с детето не мога да кажа, но за тази жена - да. Това, че мъжът й бил нахапан. Айде това за кучетата е вярно. Не си бягам от отговорност”, каза Явор Георгиев. Той отрече кучето му да е агресивно и твърденията, че кучето му няма каишка.

Бащата на Явор не бил предложил на майката да я закара в болница, защото бил с кучето и не  могъл.

„После се е върнал, ама тях ги е нямало. Как ще е агресивно?! Ние тук гости деца сме имали и никога не сме си представяли, че може да налети на човек”, каза още Явор.

Случаят е предаден на прокуратурата.