Километрично задръстване на пътя се образува в Китай. Шофьори и пътници бяха принудени да чакат на шосето в продължение на 9 дни. 

Тапата беше предизвикана от строителни работи по една от магистралите към Пекин. Тя блокира на пътя над 10 хиляди превозни средства, повечето от които товарни камиони. Колоната от чакащи коли се проточи на повече от 100 километра. Около 30 хиляди души се наложи да прекарат на пътя повече от седмица. Пътници и шофьори прекараха това време в необичайни условия. Блокираните в автомобилите си хора се оплакаха, че са изнудвани от местни жители да купуват храна на много по-високи цени от нормалните. И не само това.

"Няма какво да се яде. Не можеш да водиш нормален живот. Да не говорим за санитарните условия. Няма как да отидеш до тоалетната”.

Рано тази сутрин китайската държавна телевизия обяви, че обстановката "е започнала да се нормализира". Според Ройтерс задръстванията се превръщат в ежедневие за Китай. Това става въпреки огромните средства, които държавата изразходва за строителство на пътища и железопътни линии, които да поемат огромния товар на бързо развиващата се икономика на страната.

Властите увериха, че обстановката се нормализира.