Мъж беше ранен при поредна катастрофа в София тази нощ. Автомобил от луксозната марка „Бентли" изхвърча от Околовръстното и разби две мантинели по пътя си. Нощният екип на PRO.BG беше на мястото, традиционно известно като писта за нощни състезания.

Късно снощи „Бентлито" се движи по Околовръстното в посока центъра. Малко преди кръстовището с „Черни връх" шофьорът губи управление над автомобила. Колата поднася, врязва се в мантинелата на кръговото движение и продължава с висока скорост през тревата. Разбива още една мантинела, пресича пътното платно и се удря в отсрещния бордюр.

Като по чудо колата не пада от надлеза, а 38-годишният шофьор остава жив. Откаран е във Военно-медицинска академия със съмнения за счупени крайници, но в съзнание. Освен смазаното „Бентли" на мястото на катастрофата имаше и още няколко скъпи автомобила.

Кръстовището на „Черни връх" и Околовръстното се очертава като новата кървава точка в София. От откриването през пролетта на мястото вече има загинал моторист и още няколко катастрофи. Една от причините за честите инциденти е, че новата отсечка се ползва като писта за нощни гонки и състезателите често пропускат завоя.