Специално за първия концерт от цикъла "Музиката на Америка” у нас пристига младият диригент Филип Клайн. Най-популярната филмова музика на всички времена ще завладее българската публика на сцената на зала "България” на 26 януари 2011 г., сряда, от 19:30 часа. В понеделник, 24 януари, диригентът ще даде ексклузивни интервюта на живо в студиото на Jazz FM от 14:30 часа и в Classic FM радио от 15:00 часа.

Първият концерт от цикъла "Музиката на Aмерика" отделя специално внимание на филмовите партитури на великия Джон Уйлямс.  Музика от "Междузвездни войни”, "Извънземното”, "Похтителите на изчезналия кивот”, "Хари Потър”, "Роден на 4-ти юли”, "Спасяването на редник Райън” и други ще прозвучи в интерпретацията на Classic FM Mtel оркестър.

"Музиката на Америка" е най-новата инициатива, на която съорганизатор е единственото радио за класическа музика в България - Classic FM. Организатори са "Кантус Фирмус” и фондация "Америка за България”.  

В продължение на половин година софийската музикална сцена ще бъде домакин на изпълненията на емблематични имена от американската музикална култура. В рамките на цикъла "Музиката на Америка" за първи път у нас ще гостуват дългогодишният концертмайстор на Нюйоркската филхармония Глен Диктеров и световно признатата цигуларка Мидори.