Броят на деловите сутрешни закуски се увеличава, защото те се оказват по-удобни и по-полезни за участващите в тях от работните обеди, установи британска анкета на сайта OnePoll.com.

Работните сутрешни закуски са по-подходящи за хората с натоварени графици, както и за фирмите, които намаляват разходите. А и ползата от среща в началото на деня е много по-голяма, отколкото когато човек вече е уморен.

Две трети от анкетираните са казали, че резултатите от работните сутрешни закуски са по-добри от другите срещи, защото тогава човек е отпочинал и по-лесно се съсредоточава. След съня мозъкът е свеж и бърз и е готов за предизвикателства.

Цели 25 процента признават, че отменят следобедни срещи заради умора. Когато човек не може да се концентрира, трудно води продуктивен разговор.

Друго предимство на работните закуски е, че за много хора е по-лесно да се откъснат от офиса рано сутринта. Веднъж отишли на работа, телефонните разговори, имейлите и спешните задачи им пречат да излязат.

Анкетата е направена сред 3000 души. Повечето от тях са казали, че в началото на деня по-лесно убеждават другите в идеите си и получават желания отговор.