Индексът на тържищните цени на хранителните стоки се вдига тази седмица от 1,698 пункта на 1,722 пункта, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Оранжерийните домати поскъпват с 4,3% до 1,92 лева за килограм.  

Зелените чушки поскъпват с 20,5% и се продават по 1,35 лева за килограм. Цената на чесъна се повишава през седмицата с 1,9% до 6,88 лв./кг. Оранжерийните краставици са с 1% по-евтини и се продават средно по 2,07 лева за килограм. Картофите се продават средно по 0,63 лева за килограм. Цената на зелето се повишава с 9,8% до 0,45 лв./кг. Зрелият фасул се търгува без промяна - средно по 2,23 лева за килограм.   

Ябълките поскъпват с 1,1% и се продават средно по 0,94 лева за килограм. Цената на лимоните се понижава със 0,6% до 1.59 лева за килограм. Гроздето поскъпва с 15,2% до 2,50 лева за килограм на едро.

Захарта се продава средно по 1,32 лева за килограм. Цената на олиото на едро се повишава с три стотинки - до 2,50 лева за литър. Брашното тип "500" поскъпва с 4,6% до 0,91 лева за килограм.

Кашкавалът "Витоша" поскъпва с 1% и се продава по 9,75 лева за килограм. Цената на кравето сирене се задържа 4,40 лева за килограм на едро. Яйцата поевтиняват с една стотинка и се продават по 0,15 лева за брой.