Бургаският окръжен съд ще заседава по делото срещу Димитър Желязков - Митьо Очите за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин.

На 22 април 2010 г. Димитър Желязков е осъден на 4 години и 10 месеца лишаване от свобода по дело за пране на пари. Обвиняеми по делото са и негови роднини. От Желязков и майка му в полза на държавата съдът постановява отнемане на жилища, вила, магазин и
търговски помещения в Несебър и Сунгурларе, както и банкова касета със златни монети на стойност над 49 хиляди лева.

Присъдата влиза в сила от деня на произнасянето й, тъй като е постановена след споразумение между прокуратурата, Бургаския окръжен съд и защитниците на обвиняемите. На 16 юли Главният прокурор иска отмяната на споразумението, защото го смята за несправедливо. Получената присъда е под минимума.

На 1 ноември 2010 г. Върховният касационен съд оставя искането на главния прокурор за отмяна на споразумението по делото на Димитър Желязков, като отменя част от определението на съда в Бургас и връща делото за ново разглеждане заради нарушение на
Наказателно-процесуалния кодекс. На 20 декември делото трябваше да се гледа от нов съдебен състав и без да бъде гледано по същество магистратите трябваше да се произнесат само по размера на наложеното наказание.