Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че е силно скептичен за това автомагистрала "Люлин" да бъде завършена до края на годината. Той посочи това в отговор на въпрос, след като инспектира пътния възел на магистралата при ж. к. "Люлин" в София и тунелите на седем километра след възела.  

Не знам как ще стане, но за качеството съм категоричен, заяви Борисов. Представителят на фирмата изпълнител "Мапа Дженгиз" е обещал до дни да осигури повече техника за обекта и да ускори изграждането. Премиерът Борисов обеща на 20 дни да проверява строителните дейности.

Премиерът отбеляза, че средства за "Люлин" има, има го и общението на изпълнителите да завършат обекта в срок. Изоставането е с два месеца според новите разчети, но от турската фирма смятат, че това може да бъде наваксано.

По думите на премиера, пет години и възложителят - в лицето на пътната агенция, и държавата, са отсъствали от този обект. За разлика от предишното правителство, сега още от първия ден се следят обектите, като днес заместник-министри инспектират автомагистрала "Тракия", отбеляза Борисов.

На магистрала "Люлин" вече е и един от камионите с измервателна апаратура, с която ще се оценява качеството на положения асфалт. Консултантът на проекта, взел 12 млн. лева, не е свършил работа за един лев, заяви Борисов.

Има места, където мостовете са на височина шест-седем метра и това е можело да се избегне и да се спестят средства, коментира той. Същата фирма е консултирала работата по магистрала "Струма", посочи премиерът.