Владимир Янчов продава коли втора ръка от години. Според него решението на депутатите да се отърват от стария си автопарк няма да направи хазната по-богата.

„Ако вземат 150 хиляди лева, требва да пляскат с ръце за тези 30 автомобила, въпреки че не се съмнявам, че тези автомобили са поддържани добре, но в същото време конюктурата на пазара е такава, че такива коли просто не се търсят”, каза Владимир Янчов, собственик на автокъща.

Янчов помни последната продажба на подобен автомобил - за 3 хиляди евро. Твърди, че ако колата е в отлично състояние, цената й би стигнала максимум до 10 хиляди лева. Подобна покупка обаче Янчов определя като неразумна.

„Бих дал 10 хиляди лева за по-нова кола, по-икономична, по-рентабилна за етап на икономическа криза, отколкото да дам толкоз пари за кола, която хем ще ми бърка в джоба, хем е на доста километри, знаем, че доста километри имат нашите депутати, а и те не стоят много в гаража, повече се ползват”, коментира търговецът.

Разбрали за намерението на депутатите да си продадат старите коли, потенциални купувачи в тази автокъща започнаха да поставят условия, за да ги купят.

„Да, бих си я купил, ако върви с кебапчетата, привилегиите и синия буркан”, каза Краси Каравелов