Премиерът запази мълчание и не коментира казаното от Първанов. Президентът заяви днес, че премиерът се опитва да превърне 8 милиона сънародници в обекти на своята политика. Георги Първанов коментира казаното от Бойко Борисов в ефира на bTV вчера, че не се държи като държавен глава, а като политически субект.

В Пловдив Бойко Борисов направи символичната първа копка на нова централа за смесено производство на топло- и електроенергия. Инвеститор е австрийската компания EVN.

"Инвестиция за около 100 милиона лева, най-съвременната когенерация на Балканите, 300 човека ще работят по време на строежа, нова електро- и топлоенергия за Пловдив. Аз имам традиция като правя първа копка след това да си го откривам, така че се надявам догодина преди отоплителния сезон да открием това съоръжение”, каза премиерът Бойко Борисов

В Пловдив премиерът говори и за изпълнението на Дунавската стратегия, водеща за държави като Австрия и Германия. Борисов обеща скоро да бъде намерен стратегически инвеститор за дунавските пристанища.  

„Аз съм оптимист, че освен наличните проекти ще направим всичко възможно тези проекти да станат интересни за двете много мощни икономики на Европа. Това означава огромни инвеститори, усвояване на еврофондовете, частни инвеститори и всичко това носи - мита, акцизи, такси и инфраструктурата започва да живее. Сега Северна България е замряла, за това полагам толкова усилия да осигурим тези проекти”, каза Борисов.