Светът отбелязва "Часът на Земята". Страните от Източното полукълбо първи загасиха лампите за час. В кампанията за опазване на околната среда се очаква да се включат над един милиард души от 125 държави.

По традиция "Часът на Земята" се отбелязва с изключване на светлините за един час в 20.30 часа, в последната събота на март.

Това е най-лесният начин да се провери, от колко излишно електричество може да се лиши човечеството в полза на природата. У нас часът на земята отбелязаха в по-големите градове. Фасадното осветление на знакови сгради в столицата също беше угасено.

Между 20.30 часа и 21.00 часа светлините на основни сгради в столицата и големите градове загаснаха в знак на солидарност с всички, които искат да защитят планетата. Как протече Часът на земята в столицата, разказва Рада Домусчиева:

В София активисти природозащитници се събраха пред НДК и с факелно шествие стигнаха до Градската градина. Пандата, която символизира организацията и изчезващите животни, също участваше в шествието.

Природозащитниците настояват за политическо споразумение, което да ангажира всички страни, така че емисиите от въглероден диоксид да намалеят между 60 и 80 на сто до 2050 година, с което да се гарантира овладяване на нарастването на температурите до два градуса.