Хора в костюми на прочути супергерои, пришълци от космоса, зомбита и чудовища наводниха от ранните сутрешни часове улиците на пристанищния град Сан Диего в щата Калифорния.

Нашествието означава не друго, а началото на главното културно събитие на годината - изложението "Комик-кон". На него си дават среща феновете на научната фантастика и комиксите. А участие вземат представители на водещи холивудски киностудии, прочути режисьори и актьори.

"Комик-кон" е мащабно изложение, на което се представят фантастични филми, телевизионни проекти, видеоигри, а също много предмети, предназначени преди всичко за запалените по фентъзитата и ужасите.

В Сан Диего ще бъде показан за пръв път и блокбастърът "Капитан Америка" - преди официалната премиера на филма в САЩ, насрочена за 22 юли. Ще се състои и световната премиера на лентата "Каубои и извънземни", в която участва Даниъл Крейг, познат от филмите за Джеймс Бонд.

Прочутите режисьори Стивън Спилбърг и Питър Джаксън ще донесат мултипроекта си "Приключенията на Тинтин". Не са забравени и феновете на поредицата "Здрач". В града вече пристигнаха изпълнителите на главните роли Кристен Стюарт, Тейлър Лотнър и Робърт Патинсън.