По мое време в МВР специални разузнавателни средства от какъвто и да било характер не са били унищожавани без това да е било заявявано по съответния законов ред. Това каза народният представител от Коалиция за България и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков на брифинг в парламента.

Петков определи като "груба лъжа" изказванията на вътрешния министър Цветан Цветанов и директора на агенция "Митници" по повод срещата му с братя Галеви на басейн "Спартак". Твърди се, че са унищожавани СРС-та от тази среща, уточни Петков. Ще се посъветвам в следващите дни с адвокати и ще използвам всяка възможност, за да съдя тези клеветници", добави той.

Депутатът поиска вътрешният министър да извади заявката за ползването на СРС-та, поводът за нея, както и документи за това как данните, получени чрез тези тайни средства, са били анализирани и ползвани от съответните служби заявители. Бившият вътрешен министър Петков посочи, че в момента се лъже съвсем откровено за работата на МВР от минали периоди.

Ще се постарая следващата седмица да "посъбера малко материали за провеждани нерегламентирани срещи от високопоставени служители на МВР, които по-късно съм освобождавал от работа, с хора от контингента", каза Петков. Той добави, че срещата му на басейн "Спартак" е била регламентирана.

Готов съм, когато компетентните органи разрешат, да кажа трите теми на срещата, в която аз съм бил главно слушател, заяви още Петков. Той каза, че такова решение трябва да го вземе съответният компетентен орган, включително и комисията за сигурността на информацията. Добави още, че по време на срещата са обсъждали три теми, но не са водени разговори за разпределение на територии и за снемане на напрежение.

Волен Сидеров заяви, че ще поиска създаване на временна анкетна комисия, която да разследва връзките на Петков с мафията. Сидеров добави, че настоява главният прокурор да поиска имунитета му.  Бившият вътрешен министър на свой ред каза, че е готов да напише веднага заявление за отказ от имунитет, стига да има мотиви за искането.