България е сред най-добре развиващите се страни! Но не в реалния, а във виртуалния свят. В нова социална мрежа, под формата на игра хиляди хора от цял свят правят виртуални бизнес, политика и дори водят войни. С част от политическия елит на интернет България се срещна Асен Иванов.

По социологически данни, над 60% от младите българи не се интересуват от политика. Те обаче се превръщат в политически лидери във виртуалната България.

"Имаше крайно леви партии и крайно десни - пак си има някакви крайни, но те не са от силните партии”, обяснява Георги Пепелянков.

На карта на сайта erepublik страната ни присъства от две години. В момента българите са най-многобройни - повече от 20 000. Петър е на 25 години и вече е бил президент.

"Няколко месеца ни бяха нужни, заедно с моите приятели се борихме срещу стари играчи, които бяха окупирали българския бизнес. Наричахме ги олигарси. Защото всичко беше тяхно, те държаха властта в държавата.

Успяхме да постигнем една силна икономика и сме в топ страните по доходи. Правим много пари и стокооборот в нашата виртуална държава и вървим напред”, разказва Петър Джугански.

И във виртуалната България политиката е пълна с интриги, казват играчите.

"Ние с него сме били доста дълго време политически опоненти. Хранели сме се много, но сега като дойде войната всички сме заедно”, обяснява Георги Пепелянков.

Обединяващата война е срещу Турция и Македония. Засега българските войници се справят добре. Българските войски са завзели почти цяла Македония. В своята интернет история България на няколко пъти е завладявана от румънци и сърби. След седмица в мрежата на България й предстоят избори за президент.