Изложба модерно изкуство с творби, направени предимно от рециклирани материали, радва от днес гостите на bTV. Авторите са част от нашите стилисти. Хората, които избират облеклата и прическите на водещите показаха, че изкуството се ражда на неподозирани места.

Лешояд направен от резервоар на мотор, накити от капачки за бира и интериорни пана от конци и стъкло са някои от изложените творби. С помощта на хартия и тел, в произведения на изкуството се превърнаха дори части от стари декори, използвани в телевизията.

- Oт всичко ли може да се направи нещо красиво?
- Aми абсолютно от всичко. Tова по принцип е правено от хартия и конци, които аз ги изработвам от чаршафи, от дънки и се пресова всичко и може да се прави всякакъв декупаж от тези всичките неща – обяснява Петя Антонова.  

- Харесва ми да си измислям с отпадъци разни неща. В този случай тези конци са от една щора, конци, които са отрязани и те вместо да ги изхвърля ги използвах за това пано – признава Светлана Якова.

- Ако имаш фантазия, спокойно можеш да виждаш неща в най-неочаквани предмети, отпадъци, дори и роботите са на този принцип, но са по-микро от дъна на компютри, платки и най-различни такива неща – казва Люба Атанасова.