Това заяви американският заместник-министър на отбраната, Пол Уолфовиц, в интервю за вестник "Ню Йорк Таймс".

Според него, Пентагонът в момента работи с приятелски страни като Филипините, които биха приветствали американската помощ и е насочил вниманието си към евентуални терористични бази в Сомалия и Йемен. Причината е, че тези страни не са в състояние сами да се справят с терористите.

Американското военно ведомство не изключва военни действия срещу никоя страна, включително и Ирак, твърди Уолфовиц. Според него, опустошителните бомбардировки в Афганистан са накарали много държави, подкрепящи тероризма, да променят мнението си.
Багдад не показва признаци, че се противопоставя на тероризма, въпреки че президентът Саддам Хюсеин напоследък избягва да бъде в центъра на вниманието, смята Уолфовиц. Той смята, че Сомалия е страната, която в момента привлича най-силно, терористите поради беззаконието, което цари там. Но засега главна цел на Пентагона си остава Афганистан, тъй като "той продължава да бъде толкова опасен, колкото и преди един или два месеца", посочва американският заместник-министър на отбраната.