Пресен босилек, аспержи и кардамон - това са само част от съставките характерни за така наречената "тантрическа кухня". Защо Стинг предпочита да се храни по нейни рецепти попитахме шеф-готвача Ивайло Петков, който познавате от "Lord of the Chefs".
„Тантрическата кухня е навлязла доста в Европа, използват я, просто не я знаят, че се казва тантрическа. Това са съчетания на афродизиачни продукти. Примерно чесън с мед! Даже го има и в българската кухня - чесънът с хлебчето, като топеница”, каза Chef Ивайло Петков.
За родина на "тантрическата кухня" се смята Индия, но в рецептите се чувства влияние от цяла Азия. Характерни са силно ароматните подправки като джинджифил и кардамон, може да добавите сурови бадеми, но не съчетавайте тантра-ястията с твърд алкохол. Почти всички продукти за този вид кухня ги има и в нашите магазини: морски дарове, къри, люто чили, банани, които са силен афродизиак. Извън тантра-рецептите остават традиционните свински, телешки и пилешки меса. Chef Петков избра за вас тантра-салата, която може да приготвите сами.
„Домат, рукола, много магданоз, малко да се получи като табули, и за дресинга нека да използват съвсем малко чесън, зехтин, мед - меден дресинг да направят, малко да го овкусят със сол и пипер, и малко люта чушка”, разкри Петков.
Ако не искате да експериментирате с тантрическата кухня, можете да преминете направо към десерта - тантрически секс, който изисква много нежност, чувственост и любов.