Иво Милев, издаде романа си "Случаите на инспектор Тюхчев”, който е вдъхновен от култовия български филм "Бон шанс, инспекторе”.

"Не е необичайно, но е рядко филмов герой да послужи за прототип на роман, който реално не е по филма", каза Иво Милев и обясни, че идеята за написването на книгата е възникнала случайно. "Бяхме с един приятел и пътувахме до морето, говорехме си за кино, за криминални романи и седмица след това получих по пощата си един криминален разказ от него, в който аз бях част от сюжета, герой в не много благоприятна светлина впрочем – бях жертвата. Та, тогава аз реших да му отговоря и всъщност първите няколко глави от романа беше този отговор, след това го довърших”, обясни авторът.

Книгата е на пазара от скоро, затова Милев не може да предвиди каква ще бъде реакцията на читателите. Авторът не изключва възможността криминалният роман да бъде пресъздаден във филм.

"Това, което ми харесва на мен е, че е много клсически в жанра. Това е типичен криминален роман. В общи линии в основата на сюжета стои един криминален казус, който ме занимаваше още като студент. Съдържа три истории, които са свързани. Става въпрос за несвързани едно с друго убийства. Тюхчев е инспектор, но не е полицай, той е съвсем друго нещо - той е администратор. Попада случайно на тази верига от престъпления. Отначало не подозира нищо, впоследствие разбира, че зад всичкото това нещо, зад тази привидност, има нещо друго", обясни Милев.

Първоначалният тираж на книгата е 3000 броя. "Можем да гарантираме забавление за любителите на жанра и не само за тях”, каза Иво Милев.