Тенденция или съвпадения са зачестилите нападения на улицата и кой стои зад тях? Случаят "Биячите" бе сред бързо разкритите от полицията.

Извършителите са трима младежи, които извършиха побои в събота през нощта в центъра на столицата. Двама от тях остават в ареста, а третият, който е само на 17 години, е на свобода под родителски надзор, защото е непълнолетен.

Бандата успя за един час да пребие по особено жесток начин трима софиянци на различни места в центъра на София. Сред жертвите бе и 21-годишният журналист от агенция БГНЕС Радослав Петешкаров.

Полицията все още изяснява дали тримата в онази нощ са употребявали наркотици.

Една от версиите е, че някои от лицата използват определени хапове, които също биха могли да доведат до агресия. А и не зная дали целта е да има грабеж или само да покажат надмощие над жертвите си.

17-годишният Стенли е разкрит от полицията, след като включва един от откраднатите GSM-и. Впоследствие издава другите двама съучастници - негови приятели. И тримата правят пълни показания. 21-годишният Иван Иванов е осъждан за други грабежи и има влязла в сила тригодишна присъда с пет години изпитателен срок.

Двамата пълнолетни извършители утре ще бъдат изправени пред съда. Утре ще разберем и дали те ще бъдат пуснати на свобода под парична гаранция или ще останат в ареста.