Стефан Иванов и "Блуба Лу" смесват думи, музика и картини във впечатляващ интерактивен мултиарт пърформанс. На 27 ноември (събота) от 19.00 часа в Театрална работилница "Сфумато" ще се състои премиерата на пърформанса "Бавно: Изговорен Свят“ (Slow: Spoken World), с участието на Стефан Иванов и група "Блуба Лу".

Той ще даде началото на нова поредица от събития, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници ще се обединят в неочаквано и интересно цяло. Премиерното представяне ще покаже една лична откривателска експедиция на артисти, които са тръгнали на път заедно и са достигнали до ново и общо за тях място.

В "Бавно: Изговорен Свят“ Стефан Иванов ще изговаря и изчита, показва и изиграва поезията си, сам и с помощта на публиката.

Паралелно, от началото до края на пърформънса "Блуба Лу" ще създават в реално време  минималистична черно-бяла визия чрез няколко камери в залата и ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент и идваща буквално от самата среда и момент (чрез помощта на семпли и звукови отрязъци, които ще идват от разпръснати в залата микрофони).

Литературата ще е слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите. Няма да остане само на страниците на книга или само на сцената. Литературните образи ще слязат край публиката.

И зрителите ще станат част от един поетичен свят, в който има врабче, Борисова градина, Бийтълс, край на седмицата, Достоевски, студ, наличия, липси, Снежина Петрова, дъжд, чадър, Борхес, семейство, опиянение, приятелство, Буковски, разочарование, подадена ръка и близост.

Образите ще бъдат изговорени бавно, без избързване, за да донесат усещане, че думите все още помагат в създаването на един общ, споделен и смислен свят.

Вход: 10 лв. / 6 лв. за студенти / 3 лв. студенти от НАТФИЗ.

За Стефан Иванов:

Той е роден през 1986 в София. Завършил е Френската езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин” и философия в СУ "Св. Климент Охридски”, специализирал е в Сорбоната.

Издал е стихосбирките "4 секунди лилаво”, "Гинсбърг срещу Буковски в публиката” и "Списъци”. Участвал е в сборниците "Антология на живите”, "Секс off” и "Имена на любовта”. Бил е част от писателската група "Бърза литература”.

Публикувал е поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания. В списъка на списание "Егоист” за стоте най-успешни хода на списанието и виновниците за тях е на 16 място.

Негова поезия е превеждана на английски, гръцки, хърватски и сръбски. Превеждал е Алън Гинсбърг и Сергий Жадан.

Печелил е награда за sms поезия. Номиниран е за националната награда за поезия „Иван Николов”. Два пъти е бил подгласник, според гласуването на публиката, във фестивала „София Поетики” (2008, 2010).

За "Блуба Лу":

Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) са една от най-иновативните български формации на 21 век. Благодарение на реализираните до този момент албуми:  Bluba Lu In Wonderland (2001), MOOGaMOOD (2002),  Re:Verb (2004), World Melancholy (2007), Groove Euroope (2008) и Quadrotopia (2010), те не просто се нареждат в авангарда на българската музикална сцена като пионери, опитващи се да експлоатират в сценичните си изяви нетрадиционни подходи при поднасянето на музиката си, но и са сред основните “виновници” за съществуването на уникална съвременна българска музика.

В началото на 2010 г. Димитър и Константин записаха албум с Еди Стивънс от Молоко, който тепърва предстои да бъде издаден, а по-късно, с впечатляваща промоция, бе представен последният им двоен албум Quadrotopia – концептуално бижу, чиято втора част Quadrotopia Remixed е българското предложение за Грами в категорията за най-добър електронен проект.
С подхода и професионализма си при реализацията на всеки проект, Блуба Лу отдавна са доказали мястото си сред най-уважаваните групи от българската публика. Тръгвайки от “ъндърграунд” сцената, минавайки през създаването на първия български, независим лейбъл – “Жълта музика” и до днес, "Блуба Лу" предлагат все така качествен звук, смесващ трип хоп, ню-джаз, ритъм’енд’блус, спейс-рок и доближващ ги до изпълнители от компаннии като WARP, 4AD, Ninja Tune и Sonar Kollektiv.