Днешният ден беше специален за три деца, спасени от изоставяне. Празничната церемония по кръщаването на детето е част от най-скъпите спомени на всяко семейство. Още по темата от Милена Филчева.

Днес три деца не само станаха част от голямото християнско семейство, но посрещнаха кръщението си със своите родители.

Майката на Анжелика идва от Бургас в София, за да роди и да остави детето си в дом. Раждането започва още в таксито от гарата. В болницата обаче попада на социален работник и плановете й да се освободи от родителската отговорност се променят. Християн също остава с родителите си след намесата на специалист. Оказва се и Вяра има късмет.

"Беше настанена в дом от биологичната си майка и понеже аз я познавам нея, тя дойде и каза, че има детенце, но няма възможност за го гледа. Аз пък нали като нямах деца и викам – айде, ще ходим да видим каква е процедурата да я вземем", разказа Славка Александрова.

"Те към днешна дата вече имат статут на осиновители и поемат трайна и пълноценна грижа за здравето и живота на това дете. Контактът с нейното родно семейство не е прекъснат, което е най-добрият вариант в такива случаи, когато родителите са роднини", каза Иванка Шалапатова, директор на фондация „За нашите деца”.

"Разплака ме като ми каза мамо за първи път. Тя късно проговори. На година и половина. Преди това казваше само тати".

Така трите деца днес получиха любов, скъп спомен и известна кръстница - софийският кмет Йорданка Фандъкова.