Румънски кмет дава 10 хиляди евро награда, за да разбере къде е колата му, изчезнала у нас. Група румънски кметове осъмнаха без скъпите си автомобили и обявиха, че те са били откраднати в района на хотела им в Златни пясъци. От хотелската управа пък обявиха, че всичко е инсценирано и че са жертва на румънски заговор. Кметът на Клеяни Флорин Ниделя заяви, че ще съди управата на хотела заради открадната си кола.

„Ще се свържем с български адвокати, за да съдим хотела. Недопустимо е 5-звезден хотел да няма охрана на паркинга”, каза Беатрис Команичану - адвокат на кмета.


Съпругата на румънския кмет твърди, че изчезналият автомобил струва 70 хиляди евро. От своя страна градоначалникът отрича сам да е режисирал кражба.

„Няма как да инсценирам кражба. Не мога да получа никакви пари за това, защото колата ми не е застрахована. Предлагам 10 хиляди евро на този, който ми помогне да намеря автомобила си”, каза Флорин Ниделя.

Междувременно от варненската полиция съобщиха, че до края на миналата седмица румънският гражданин Флорин Ниделя не е подавал жалба за откраднат автомобил. Румънците са си тръгнали в събота вечерта, но преди това отново е имало скандал.

По искане на кмета в хотела дошли група охранители от Букурещ, които да се погрижат за неговата безопасност. Малко след това гостите си тръгнали с такси за Румъния. По информация на управата на хотела таксито е откарало румънците само до друг хотел на територията на Златни пясъци. Там Флорин Ниделя и останалите туристи се качили в автомобил с румънска регистрация, за който имали ключ.