Кметът на София Йорданка Фандъкова е възложила проверка на велоалеите в София. Тя изказа съболезнования на близките на велосипедистката, която загина вчера на бул. "Витоша", прегазена от товарен автомобил.

Започва цялостна програма за изграждането на велоалеи, като началото й е с район "Младост". Алеята там трябва да бъде готова до следващата пролет, посочи кметът. Седем километра и двеста метра е дълга мрежата от велоалеи в града, финансирането от два милиона лева е осигурено от общинския приватизационен фонд, избира се изпълнител.

Готов е и проектът за квартал "Люлин", а в момента се проектира и централната част на столицата, за да могат да се свържат два от най-натоварените квартала, посочи Фандъкова. Столичната община, заедно с асоциацията на таксиметровите превозвачи, ще предложи на общинския съвет да приеме максимум на цените на таксиметровите услуги, посочи Фандъкова в отговор на въпрос.

По думите й със спекулативни цени се гради лош образ на столицата пред туристите. Пределните цени ще бъдат определени по обективни икономически критерии, добави Фандъкова.