Последният военнопрестъпник, укриващ се от международното правосъдие в продължение на седем години - Горан Хаджич, който днес бе арестуван в Сърбия, е роден на 9 септември 1958 г. в района на хърватския град Винковци.

Той е завършил гимназия във Винковци, след което е започнал да следва висше икономическо образование в град Осиек, по-късно се е прехвърлил в Суботица.

Преди войната Хаджич е бил работник в склад.

Политическата си кариера започва през 90-те години в Сръбската демократическа партия във Вуковар.

През февруари 1992 година Хаджич е бил избран за президент на самопровъзгласилата се Република Сръбска Краина в Хърватия, като е останал на тази позиция до декември 1993 година. Впоследствие определен период от време не се е занимавал с политика.

Към политиката се завръща през 1995 година като член на съвета на Сремско-баранската област, а през 1996 година е избран за ръководител на тази област, която е била под контрола на ООН до 15 януари 1998 година.

След пристигането си в Сърбия Хаджич е работил като съветник на генералния директор на сръбската петролна компания НИС до октомври 2001 година.

Хаджич е избягал от дома си в Нови Сад през 2004 г., за да избегне арест от сръбските власти след повдигането на международно обвинение срещу него и заповедта на Трибунала в Хага за арестуването му. Домът му бе претърсен отново през 2009 година.

Женен е и има две деца.