Как пари на Наглите могат да се използват и за добра кауза? Докъде стигна строежът на онко-центъра, в който Ангел Бончев дари откупа за съпругата си, по нареждане на похитителите. Още по темата от Марина Евгениева:

Рехабилитационния център на фондация "Утре за всеки" е изграден изцяло от дарения. Почти половината са дошли от Ангел Бончев. Хората, работещи в центъра, не смятат, че жените, които имат нужда от помощта им, се интересуват с какви пари е създаден.

"Когато човек има проблем и търси решение на проблема, той търси всякакъв начин, както се казва. Никой не ме е попитал и не питат екипа как стигнахте. Казват само "Браво" и "Благодарим”. За мен това са най-важните думи”, каза Нина Хаджийска.

Ангел Бончев е дарител номер едно за онкодиспансера. Негови са 157 хиляди евро, дадени под давление на "Наглите", за свободата на жена му. Според разследващите ходът бил от отчаяние - похитителите знаели, че са стигнали твърде далеч и има риск да бъдат разкрити.

Днес, две години по-късно, септември е месец на отворени врати в центъра, а сериозната работа започва през октомври.

От фондация "Утре за всеки" повдигат въпроса за държавен ангажимент към финансирането на профилактиката и рехабилитацията на засегнатите от рак на млечната жлеза.

"Толкова, колкото и за другите, толкова и за нас. Аз лично самата съм потърпевша и когато преминах през това и поисках направление за санаториален аспект, чисто някой да се грижи за мен, да се разхождам, ми казаха, че нямам право”, добави Нина Хаджийска.

По последни данни у нас има около 350 хиляди жени с рак на млечната жлеза, но все още не се обръща достатъчно внимание на нуждата от профилактика и рехабилитация.