САЩ и съюзниците им са увеличили броя на разузнавателните полети над Сомалия, за да подготвят нападенията срещу членове на терористичната мрежа "Ал Кайда" в тази африканска страна, пише вестник "Вашингтон таймс".
Изданието се позовава на представител на американското разузнаване, който казал, че вероятно Сомалия ще бъде следващата атакувана страна в рамките на антитерористичната кампания.

Напоследък било установено присъствието на около сто члена на "Ал Кайда" в Сомалия, твърди "Вашингтон таймс". Терористите имали контакти с базираната в Могадишу ислямистка групировка "Итихад-ал-ислам", която пък била свързана със сомалийския главатар Хюсеин Мохамед Айдид.

Телевизионният канал Ен Би Си съобщи, че чрез разузнавателните полети над Сомалия САЩ набелязват цели за евентуални удари по лагери на терористи. Но, според телевизията Ей Би Си, не става дума за планиране на въздушни удари, а за мерки срещу прехвърлянето на Осама бен Ладен и негови последователи от Афганистан в Сомалия, предава ИТАР-ТАСС.