Животновъди от различни краища на страната ще се съберат на протест пред сградата на Министерски съвет.  от 12:00 часа. Това съобщи председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Въпреки започналите миналия месец преговори между браншовиците и правителство и отлагането на протестите няколко пъти, доста стопани са решили да покажат недоволството си от водената политика в отрасъла. Синапов очаква в протеста да се включат между 500 и 2000 души от цяла България. Протестиращите ще искат среща с премиера Бойко Борисов.

Животновъдите смятат, че проблемите в сектора остават нерешени - промените в данъчното облагане от 2010 г. ги е натоварило , а в същото време процентът на усвояване на евросредствата за земеделие продължава да пада, посочи Синапов.

Заради протеста от 11 до 15 ч. се забранява влизането в двете посоки по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С. Раковски" и пл. "Независимост", а от 12 до 15 ч. по бул. "Кн. Ал. Дондуков" между бул. "Кн. Мария Луиза" и ул. "Г.С.Раковски".