32-годишен мъж загина след удар в дърво на пътя между шуменските села Черноглавци и Габрица, съобщиха от МВР. След сигнал за инцидента изпратеният на място медицински екип е установил смъртта на мъжа.

По първоначални данни катастрофата е станала между 18 ч. в петък и 10:30 ч на следващия ден. 32-годишният мъж е загубил контрол над мотоциклета, който е излязъл извън пътното платно и се ударил в дърво. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Свидетелството му за управление на МПС е отнето. През периода 2000 – 2007 година е установяван три пъти да шофира след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 промила, за което с решения на Районен съд Шумен, Омуртаг и Нови пазар са му налагани наказания “глоба”, “лишаване от управление на МПС” и условно наказание “лишаване от свобода”.

На 25 юли в село Венец отново е хванат да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,45 промила, за което срещу него е водено досъдебно производство.

И още един тежък инцидент с моторист

21-годишен младеж е пострадал снощи при катастрофа в столичния ж.к. „Люлин”. Мотоциклетистът е приет в реанимацията на „Пирогов” с опасност за живота - със счупен череп и мозъчна контузия, съобщиха от лечебното заведение.