Мъж на 50 години се е удавил в река Огоста във Врачанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца. В Районно управление "Полиция"- Козлодуй, на 28 август, е получено съобщение, че във водите на река Огоста е намерен трупът на 50-годишния Веско Василев от Монтана. Установено е, че в събота мъжът е напуснал къщата на баща си в село Манастирище с въдица и се е отправил към реката. По трупа не са открити видими следи от насилие.

Междувременно стана ясно, че морето е взело четири жертви в Бургаско за последните два дни. За първия инцидент е съобщено в събота сутринта. На централния плаж в Черноморец в неохраняемата част водата е изхвърлила тялото на 60-годишен мъж от село Врачеш, община Ботевград.

Вторият инцидент е станал в Созопол същия ден след обяд. Край разкопките до "Старото училище" се е удавил 22-годишен младеж от Бургас. Той е скочил от скалите и 20 минути се е опитвал да изплува. След това е изчезнал във водите. Морето е изхвърлило тялото му вчера след обяд в залива на градския плаж.

Надвечер вчера в Слънчев бряг пък е открит трупа на 47-годишен унгарски турист. Той влязъл да се изкъпе при бурно море и след работното време на спасителите. Друг инцидент от вчера е на плажа "Вромос" край Черноморец. Там се е удавил столичанин на 49 години.