ТИР се преобърна върху полицейска кола на новоизграденото кръгово кръстовище преди моста край Бяла. Камионът едва не уби двамата полицаи.

От петък, когато пътният възел беше пуснат в експлоатация, досега там са станали още осем по-леки катастрофи.

Както при голямата катастрофа преди 4 години, украинският камион се спускал по беленския баир откъм Русе. На кръстовището блъснал движещата се пред него "Мазда" с други украинци и се преобърнал върху полицейския автомобил.

Украински шофьор на друг камион разказа: „Той е видял и е минал встрани на този автомобил и се завъртял и легнал на другия, така е станало, така мисля”.

От полицията признават, че има проблем с кръговото движение.

"Предвид стария кръстопът, който беше тук, продължават направо и най-честото е съвсем леки удари на картери, на предните гуми, част от спойлерите в бордюра на самото кръгово движение”, твърди гл. инспектор Асен Желязков, началник на РПУ-Бяла.

Друг мъж от Бяла каза: "Кръговото не е направено както трябва. За какво са му направили тези големите "тумбаци"? Можело е да бъде малко по-изправено тук и тук и работата щеше да върви нормално”.

Независимо от огромното количество пътни знаци и табели преди моста, от полицията са поискали от фирмата, която поддържа пътя, още светлоотразителни бализи и жълти мигащи светлини.