Няма забавяне при проверката на НАП за имотното състояние на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и управляващите не оказват натиск върху нея. Резултатите от нея ще бъдат съобщени идния четвъртък на заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщи пред журналисти в парламента изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Той се срещна с депутата на левицата Антон Кутев, който по-рано днес заяви, че проверката на НАП се дължи на неспособността на "институциите вече четири месеца да измислят начин да прикрият корупция по високите етажи на властта".

По принцип проверка на имотното състояние отнема около 4-6 месеца, но заради големия политически и медиен натиск направихме всичко възможно да работим по-бързо, каза пред журналисти Стефанов. Трима служители на НАП и един координатор са ангажирани с проверката на имотното състояние на министъра на вътрешните работи, обясни изпълнителният директор на агенцията.

"Ако другите хора проверяваме на 100 процента, министър Цветанов го проверяваме на 101 процента, за да бъдем защитени", каза още той.