Кабинетът обещава нови акции за бутане на незаконни имоти. Този път на прицел ще бъдат не малки къщи по морето, а имения около язовир Искър и дори голф игрище. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той отказа да даде амнистия за зимата, както го помолиха протестиращите собственици на имоти в Несебър.

"Ами ето тука не мен много ми харесва пред  "Шератон” тука това каренце около църквичката, днеска имаме сила и власт може нощеска да струпаме един кокошарник и да кажа мойте деца живеят тука, как ще ми го бутате". С тези думи премиерът Бойко Борисов разкритикува протестите срещу събарянето на незаконните постройки в Несебър.

"Когато минаваме покрай незаконните постройки, всички цъкаме с език и викаме няма държава. Но когато прилагаме закона, то е толкова сълзлива работа - децата, бабата, майката, умряхме, край. Може би сме единственият народ с такава народопсихология, надали в Швеция Андрешко са го възпяли като герой”, допълни още Борисов.

Регионалният министър обеща, че няма да има разлика дали се бута митничарско селище или скромна къща на морето. Всички ще попаднат под ударите на закона: "Ние следващата седмица ще бъдем на язовир Искър, по следващата седмица ще бъдем на голф игрище, навсякъде, където има влезли в сила заповеди, ние вървим към премахване”.

Иначе министрите обявиха, че България се справя с кризата. Симеон Дянков отново каза, че сме на излизане. Изпреварваме съседи като Гърция и Румъния. Еврокомисар Кристалина Георгиева сравни излизането от кризата с шофиране в мъгла. А премиерът доразви метафората: "На нас ни се падна не само мъгла, но и дъжд, и лед. Не е важното да се залепиш за колата пред теб, защото няма да можеш да спреш, ако се бяхме залепили зад Ирландия, вече да сме от другата страна в дерето”.